Alternativ uke & fete sko!

Sist fredag bestemte jeg meg for å ta minst syv løpefrie dager.

Kanskje sitte i sofaen og ha tvserie-maraton i syv dager? Uten å ha noe særlig plan så tok jeg dag for dag og vurderte hva jeg skulle foreta meg utifra lyst, form og vær.

På mandag dro jeg til Nordtvet bad etter jobb og svømte 2,3km. Siden min Garmin Forerunner 910xt har egen svømmemodus så måtte jo selvsagt dette testes. Man putter da inn distansen i bassenget også skjønner klokka selv når du snur og teller meterne for deg. Smart! Stilte den derfor inn på 1000m og svømte til det peip. Da fikk jeg lyst til å perse og derfor svømte jeg 1000m til med negativ splitt. haha! Utrolig at en gadget kan være motivasjon nok til å svømme 2,3km når man egentlig ikke kan svømme.

Så ble det en liten tur med grusskia i Lillomarka på kvelden. Det ble det på tirsdag også. Det er ganske greie forhold fra Solemskogen til Krutthuset. Siden dette kun er 2km fra meg er det enkelt å ta seg en rolig kveldstur.

Nå er det flere som har presisert for meg på jogg.se at ski kanskje ikke er det lureste med tanke på “vondtene” jeg sliter med, men jeg går veldig rolig og kjenner ingenting når jeg utfører aktiviteten.

Onsdag ble det ryddings, vaskings, rødvin og tvserie-maraton.

Nå er det snart jul og det er på tide å snakke sko igjen!

En sko jeg er ganske spent på er Adidas Adizero Takumi SEN. Dette er en maratonsko på kun 180 gram som har solgt i bøtter og spann i det japanske markedet. Umiddelbart så ser det ut som en oppgradert utgave av Adizero Pro eller en utgave av Adizero Hagio med mye bedre holdbarhet.

Med tanke på at prislappen på Hagio er 80$ på runningwarehouse.com er det ganske stivt å prise TakumiSEN til $150.

Om skoen kommer til europa vet jeg ikke, men Runningwarehouse.com har ivertfall bekreftet at de vil få inn en hvit og rosa(!!) herreutgave i slutten av desember.

TakumiSEN har også en drop på 6mm fra “heel-to-toe” som er omtrent det samme som Hagio.

Når vi snakker om Hagio så kommer den også i en oppdatert utgave. Hagio er fremdeles Hagio -men alikevel har de endret litt på skoen. Kanskje for å forbedre holdbarheten?

Mer om Takumi Sen kan du se på bloggen til RW.

I år startet jeg å løpe “trail” for første gang. I utgangspunktet trodde jeg det ville bli dritkjedelig å løpe på sti, men der tok jeg feil. Det var faktisk ganske morsomt.

Det beste med å løpe sti er at man kan ta det med ro – og at man kan utvide skoparken med dedikerte trailsko.

Både Speedcross3 og Inov 190 ble anskaffet tidligere i år og de har egentlig fungert greit til sitt formål. Jeg har bestemt meg for å utvide trail/offroad/mountain skoparken min med en ny sko og det blir Salomon Unisex S-Lab Sense Ultra

Jeg har ventet på denne oppdaterte utgaven og nå ser jeg den er på plass på joggeshop.no. Av en eller annen merkelig grunn har jeg aldri sett denne skoen for salg i norge. Forgjengern kunne man kjøpe på runningwarehouse til $200.

Jeg tror den vil passe perfekt til å ha på beina når jeg skal løpe Mont-Blanc Marathon i Chamonix til neste år. Den har både lav vekt (210gram?) og integrert “rockplate” som gjør den veldig egnet i fjellheimen. Kjøper jeg disse skoa skal jeg ta meg en tur over Besseggen igjen! Men før jeg handler sko skal jeg bli skadefri først =)

Forgjengern har fått litt pepper for dårlig kvalitet – så la oss håpe at denne er forbedret. Noen her som har løpt med s-lab sense skoa til Salomon?

Savner du forresten en sykkel så kanskje det er din som står midt i skiløypa mellom Solemskogen og Krutthuset?

Torsdagen fikk jeg med meg lillebror på en rolig skitur.

Så hva nå?

I dag (fredag) er det julebord og i morgen skal jeg faktisk ha treningsfri.

Mest sannsynlig prøver jeg meg på en kort&rolig løpetur på søndag på mykt underlag.

Jeg krysser fingerene! Ellers blir det virkelig muligheter for hvile i jula. Jeg reiser til risør 22 des så det kan fort bli fire treningsfrie dager på rappen hvis kroppen gir signaler om dette.