restitusjon

Bedre og raskere restitusjon

Uansett hva slags skade man sliter med, er det ganske så sikkert at man ønsker en bedre og raskere restitusjon. Heldigvis finnes det flere hjelpemidler på markedet som kan hjelpe med dette, men for noen skader må man bare ta tiden til hjelp. Noen setter pris på litt ekstra tid til å slappe av mens skaden repareres, mens andre synes det er vanskelig å ikke gjøre så mye. Da kan det lønne seg å lære seg noen gode avslapnings-teknikker, eller kanskje prøve hjelpemidler slik som Recovery Boots. Men hør gjerne med legen din om hvilke hjelpemidler som kan passe for nettopp deg og den skaden du sliter med. Dette vil nemlig være forskjellig for alle.

Ankel- eller fotskader?

Restitusjon kan være så mangt, men for mange er det som følge av en ankel- eller fotskade. Dette er utrolig kjedelig, da mobiliteten hemmes – og man kanskje må tilbringe mer tid hjemme enn det man egentlig pleier. Men hvis du begynner å bli skikkelig lei, kan du evt. sjekke ut Yourboots som kan hjelpe deg med din restitusjon. Dette er Recovery Boots som hjelper deg å komme raskere på bena. De ser kanskje litt heftige ut, men det er mange som sverger til at de hjelper.

Lær å slappe av

For den som er vant til en aktiv hverdag kan det være svært vanskelig å ta det med ro under restitusjonsperioden, men selv hvor vanskelig det er – må man likevel ikke glemme at dette er en svært viktig del av prosessen. Kanskje man kan se på det som gyllen mulighet til å lære seg å slappe av? Det er mange årsaker til at kunsten å slappe av er noe du burde lære deg, og det er noe man burde bli flinkere på også i perioder man ikke e ri restitusjon.

Her er noen måter du kan slappe av på:

  • Rolig yoga
  • Meditasjon
  • Se TV-serier
  • Lese en god bok
  • Tegne eller male
  • Høre på podcast
  • Sove en ekstra time om morgenen

Å slappe av trenger altså ikke å være kjedelig, du trenger absolutt ikke å sitte og se ut i rake lufta. Om enn det er pusteøvelser mens du gjør yoga, fordypelse i en god bok, eller noen episoder av en TV-serie, har du mange muligheter til å slappe av på en måte som passer for deg. Finner du noe du liker å gjøre så går tiden unna så fort som bare det.