God jul og alt det der!

Det som er så digg med desember er at alle er ute å stresser med alt mulig rart. Det betyr at det er enda mindre folk i marka! Jeg gikk “rush-trafikk-løypa” sognsvann-ullevålseter på onsdag og jeg møtte nesten ikke en kjeft. Tenk det da!

Bildet over er tatt fra den turen. Jeg har nemlig handla nytt kamera siden mitt gamle S100 gikk i stykker. Nå er det RX100 som er med på innerlomma – en kombinert bursdag og julegave fra Espen til Espen.

Men det stopper ikke med nytt kamera vet du! Siden min gamle kindle ikke likte å være med på en busstur og sprakk så fant jeg endelig en anledning til å oppgradere denne også. Kindle Paperwhite har jeg allerede blitt veldig glad i. For de som ikke gidder å bestille fra USA så finnes den på finn.no til 1200kr fra seriøs selger. Kindle er altså et lesebrett. Trykk, kjøp og les.

Gaute er drittlei den skigåingen min. Har er drittlei bilder av skiturer. Derfor blir det ekstra stas å legge ut skibilder.

Alle skibildene her er tatt fra onsdagens sognsvann-ullevålseter tur. Egentlig var jeg mest gira på å få testet det nye kamera mitt og det skuffet ikke. Så bra bilder med så lite lys har jeg aldri sett på et kompaktkamera før. “I am speechless, I have no speech” (sitat George Costanza)

Når det gjelder løpinga så har jeg nesten blitt skadefri nå. Jeg har løpt like mye i desember som jeg normalt ville løpt på ei uke – og det stresser meg utrolig nok ikke! Faktisk har jeg tenkt å trappe ned enda mer de neste ti dagene. Siden kroppen sa ifra i starten av desember ble måneden gjort om til “sesongpause”.

Denne uka har jeg hatt et par løpeøkter og siden jeg skal på ski i morgen blir det neppe noen flere heller. Formen har ikke blitt noe dårligere av løpepausen. Tiltross for lite løping i desember leverte jeg en av de beste intervalløktene i 2012 på bislett i går når det gjelder fart vs anstrengelse. Jeg begynner nesten å lure på om jeg skal prøve å perse på Las Palmas 20 Januar. Det kan riktignok bli hardt å løpe sub 1:20 i den løypa og varmen – spesielt hvis langturene fremover uteblir. Haag Halvmaraton i mars derimot – der har jeg lyst til å løpe fort =)

Jeg hadde forresten et veddemål med Bengt i Desember. Han vedda ei kasse på at jeg ikke kom til å klare å gå 200km på ski denne måneden. Denne mengden har jeg passert allerede så kassa er min.

Det er faktisk ikke helt usannsynlig at det er skigåinga kombinert med løpingen som har gjort at jeg sliter litt med diverse overbelastninger. Alikevel synes jeg det er så digg å gå disse rolig skiturene at jeg har ikke lyst til å slutte. Balsam for sjelen. Meditasjon. Bare det å høre svoosj-svoosj lyden, ha god glid + oppleve trollsk stemning som bildet over er god nok grunn til å fortsette.

En annen ting jeg har lagt merke til denne måneden er at jeg synes det er helt greit å trene mindre også. Det blir derfor spennende å se på nyåret om jeg kommer til å løpe like mye som før – noe som kanskje er en forutsetning hvis jeg skal klare å nå målet mitt på maraton om å løpe under 2:45. Jeg kan nok sikkert klare å løpe raskere på andre distanser uten alt for mye mengde, men uten mengde faller man helt klart igjennom på maraton. Ivertfall gjør jeg det.

Dette bildet her er tatt i lysløypa med “burst-mode” uten noe ekstra blitz/lys. Synes det er helt utrolig at et lommekamera klarer å fryse bevegelsen med så lite lys.

Om motivet ikke er det beste måtte jeg slenge med dette bildet her også for å vise kamerats lysegenskaper. Det er bekkmørkt og jeg står bare under en lyktestolpe. Ingen blits.

Forresten, i dag har jeg hatt juleverksted hjemme! Jeg startet med å skifte den hansken eller hva det heter på staven. Den var nesten utslitt. Hadde helt sikkert gått istykker på neste skitur! Siden neste skitur er i morgen, som også er dagen jeg fyller 29 år (igjen) var det viktig at utstyret er i orden.

Fisherstaven før bytte av “hanske” eller stropper.

Tenkte å vaske hjemme til jul også da. Siden jeg ikke fant såpe til veggen – men fant maling istedenfor så malte jeg heller over møkka.. Neida, veggen trengte et strøk og jeg har utsatt det så jævelig lenge. Det gikk fort da!

Hvis du har kommet så langt som dette i denne bloggposten så tenker du sikkert noe som “WTF!! Nå har han tapt seg! Før var det løpegreier og nå er det bare rosablogg dill-dall!”

Da kan jeg informere at det blir ENDA mer av det nå!

Christopher har anbefalt meg en syyyyykt god alkolfri øl man får kjøpt på polet til 19,90- Flasken ser du bak i bildet. Den heter NANNY STATE og er en alkoholfri øl som smaker som “Indian Pale Ale”. Blitt helt hekta jeg nå.

Men nå kommer kanskje høydepunktet her. Nå må du spenne beltet. I 2012 ble jeg introdusert for en ny rett som var så fantastisk god at jeg siden første bit har spist dette 2-4 ganger i uka. Ja jeg vet – det er drøyt. Det er kombinasjonen som gjør denne retten her til noe av den villeste smaksløkene mine har opplevd.

Hvis du elsker sushi og gir sushi 8 av 10 så er denne her 10 av 10. Jeg varierer litt da, sushi i går – salma i dag.

Ikke bare er den god – men den går så raskt å lage også! Dessuten trenger man kun fem varer. Mango, Avocado, Soyasaus og salt. I utgangspunktet ble denne retten servert til meg med vårløk, men jeg har kuttet ut den.

Det er utrolig viktig at du velger et BACK LION stykke av salma laksen (se øverst til venstre på pakka). Dette stykket er mye mer delikat og smaker bedre enn BELLY LION som har helt lik forpakning.

Mangoen skal gi litt etter når du trykker på den i butikken. Synes det er lett å finne bra mangoer på kiwi av alle steder. Kanskje fordi det er fra Bendit? Avocadoen vet du sikkert hvordan du vil ha.

Så er det bare å skjære opp fisken, mangoen og avocadoen. Det tar sånn ca 120 sekunder. Salte fisken. Soya saus over. Så bruker jeg sånn ca 120 sekunder på å spise den. Det er den søte mangosmaken sammen med den salte “sushi-lakse-smaken” som er vinnern her. Laksen smelter jo i munn siden den er så mør.

Og nei, det skal ikke være noe mer til. Ingen ris. Ingen potet. Og nei Christopher, dette er ikke kattemat! Fisken skal heller ikke varmes eller stekes for den som kanskje tror det.

En pakke laks er ca 200-230 gram og dette holder i massevis for en person som har løpt 20km. Spesielt hvis du sper på med en marsipangris med sjokolade etterpå når ingen ser på. Hvis ingen ser det har du heller ikke spist den! Enkelt og greit!

Og du – ikke glem at en del av oss skal løpe 21 x 1000m på Bislett 5 januar. Bare å bli med!

Så hvem skal prøve salmalaks? Hvem stikker på polet og kjøper IPA?

GOD JUL!! Du hører mer fra meg i romjula!

ps! Du kan gratulere meg med dagen ved å trykke den “tommel opp” knappen helt nederst i posten (venstre). Eller du kan trykke “tommel ned” knappen for å få dagens adrenalinrush!