Hvor dyrt er det egentlig å dra på sykkelferie

Sykkelferie har alltid vært populært. Det er en flott måte å se landet på, du kommer tett på naturen og du står helt fritt til å reise dit du selv vil. I tillegg kan det være en billig måte å reise på om du ønsker å spare penger, men likevel få en fantastisk ferieopplevelse.

De siste årene har det også blitt populært med litt mer luksuriøse sykkelferier sør i Europa. Her overnatter du på vakre hoteller, og hver dag blir bagasjen din transportert til neste destinasjon, så det eneste du trenger er å gjøre er å nyte den fantastiske naturen mens du sykler langs vakre, smale gater. Og når du kommer venter et deilig måltid og et godt glass vin på deg.

Unn deg det lille ekstra når du er på sykkelferie

Selv om en sykkelferie ikke trenger å være kostbar, kan det være fint å ha noen ekstra kroner å rutte med. Skulle lysten til et deilig restaurantmåltid, eller en hotellovernatting melde seg kan et forbrukslån fra www.forbrukslaan.no være akkurat det du trenger for å få en fantastisk start på sykkelferien.

Med et forbrukslån fra Forbrukslaan.no kan du låne penger uten å stille sikkerhet i eiendeler eller personlig kapital. Låner du uten sikkerhet, betyr det at du kan bruke pengene på det du vil. Når du låner uten sikkerhet blir lånesummen lavere, og det vanligste er et forbrukslån på mellom 5000 og 500 000 kroner. Det finnes mange låneaktører på markedet, og det betyr at du som kunde kan forvente gode betingelser. På Forbrukslaan.no finner du alltid de beste tilbudene fra alle landets banker og utlånere.

Finn ut hva slags sykkelferie du har lyst på

Det er godt tilrettelagt for ferierende syklister, både i Norge og resten av Europa. Sykkelferie har lenge vært populært, og de siste årene har flere aktører kastet seg på sykkeltrenden. Det tilbys nå sykkelferier for alle, uansett nivå, ønsker og behov. Norge har mange vakre sykkelruter, der alle kan få gode sykkelopplevelser. De mest vågale kan kaste seg utfor bratte fjellskrenter i Freeride, og de eventyrlystne kan oppleve den fantastiske frihetsfølelsen som kommer med terrengsykling.

Ferierer du med barn kan du velge mellom flotte, tilrettelagte sykkelruter både i Norge, Danmark og Tyskland. Sykkelferie er et godt alternativ for alle som har barn. Her kan du ta alt i eget tempo, ha pauser når du vill, spise når du vil, slå opp teltet hvor du vil. I tillegg byr en sykkelferie på massevis av mosjon og frisk luft.

Familieidyll langs de norske landeveiene

Drar du på sykkelferie med barn, må dette skje på barnas premisser. Planlegg god tid, mange stopp og flere sykkelfrie dager underveis. Alle overnattingsturer krever litt ekstra planlegging og utstyr. Det kan være en god idé å gå til anskaffelse av en sykkelvarehenger til den ekstra bagasjen. Det er aldri noen god idé å sykle med ryggsekk; den blir fort tung og ukomfortabel. Ønsker dere litt ekstra komfort går det fint an å kombinere sykkelferie med hotellovernattinger. Ønsker dere mer frihet, og billigere overnatting er det telt som gjelder.

Når du drar på sykkeltur med familiens yngste kan det være lurt å velge en bilfri rute; gang, sykkelstier og turveier er gode valg. Tempo og lengde må være tilpasset barnets ferdighetsnivå, og husk at du aldri kan ta for mange ispauser.

Gode sykkelruter for barn

Rallarveien har lenge vært en av Norges mest populære sykkelruter. Ruten går gjennom et nydelig høyfjellsområde fra 1000 moh. til 1340 moh. Fra Haugastøl til Finse via Hallingskeid og Myrdal før den ender i Flåm. Noen deler av Rallarveien er ganske bratt, så barnet bør være minst tolv år for å gi seg i kast med hele strekningen. Når det er sagt, passer strekningen fra Haugastøl til Finse godt for barn i alle aldre. Her er det relativt flatt og turen tar omtrent tre timer i rolig tempo.

Mjøstråkk er en 250 kilometer lang sykkelrute rundt Mjøsa, Norges største innsjø. Du sykler i nydelig landskap langs den vakre innsjøen, forbi store åkrer og grønne åser. Gjøvik, Hamar og Lillehammer ligger alle langs Mjøsa, så her står opplevelsene i kø for både store og små. En sykkeltur langs Mjøsa kan også kombineres med en tur med Skibladner.

Går turen til utlandet er Danmark et godt valg. Danskene er glade i å sykle, så her er mye tilrettelagt for at syklister skal ha det godt. Legger dere sykkelturen til den danske rivieraen, nord på Sjælland, er dere bare en liten togtur fra København, og barna blir garantert glad for en tur i Tivoli før dere vender nesen hjemover. Start turen i Helsingør, og få med dere Kronborg Slott. Slottet til prins Hamlet i Shakespeares berømte drama. Herfra kan dere følge Nordkystruten, gjennom vakre, dype skoger, langs endeløse, hvite sandstrender før dere tar en pause i en av Nordsjællands mange, idylliske badebyer.

Terrengsykling for de litt mer eventyrlystne

Terrengsykling foregår utenfor asfaltert vei – på smale stier – i områder som er utilgjengelig for biler. Legger du sykkelturen utenfor allfarvei har du noen helt spesielle og unike opplevelser i vente.

Innerst i Sognefjorden ligger Songdalen, bygda blant de høye fjellene. Songdalen er kanskje mest kjent for toppturer og skikjøring, men de siste årene har syklister virkelig fått øynene opp for dette fantastiske stedet. Her kan du forsøke deg på topptur-sykling, en aktivitet det er lett å bli hektet på.

Skeikampen i Gausdal byr på terrengsykling for både erfarne og nybegynnere. Her sykler du i høyfjellet, langs smale sauetråkk. Velger du en vakker, solfylt dag får du en spektakulær utsikt med på kjøpet.

Det er ikke til å stikke under stolen at terrengsyklister ofte velger å dra utenlands for å få tilfredsstilt sykkelbehovet. Er du på jakt etter en helt spesiell terrengsykkel-opplevelse er Livigno helt nord i Italia et eldorado for alle som liker å sykle. Her går turen langs smale stier i 1800 meters høyde i noen av Alpenes vakreste områder.

Sykkelferie i Europa for de makelig anlagte

I motsetning til andre former for sykkelferier kan dette fort bli dyrt. Men planlegger du ferien selv, transporterer din egen bagasje og velger billige overnattingssteder, trenger det ikke koste skjorta.

Fordelen med sykkelferie er at du kan bevege deg over ganske store områder, samtidig som du er i umiddelbar kontakt med naturen. De siste årene har interessen for sykkelferier i Europa eksplodert, og flere, store reiseselskaper tilbyr nå tilrettelagte sykkelferier. Du sykler en oppsatt rute, bagasjen din blir transportert fra sted til sted og venter på deg på hotellrommet når du ankommer etter en lang dag på sykkelsetet.

Italia er et fantastisk sykkelland og legger du sykkelferien til Toscana er du garantert en uforglemmelig opplevelse. Her sykler du på smale veier gjennom nydelig landskap, forbi små steder med arkitektur fra renessansen og romertiden. I tillegg kan du forvente å få fantastiske mat- og vinopplevelser med på kjøpet.

Spania er også et nydelig sykkelland. På grunn av klima og temperaturen anbefales det å legge sykkelturen til høsten. Da får du gode temperaturer både på land og i vann, samtidig som det føles behagelig å være i aktivitet. I Spania kan du oppleve nasjonalparker, vingårder, lange strender og tradisjonelle Tavernas. Legg gjerne turen til Segovia, like utenfor Madrid, og opplev de best bevarte akveduktene fra Romerriket.

Velg det riktige utstyret

Skal du få maks ut av sykkelferien er det viktig at du velger riktig utstyr. Gode klær, smarte oppbevaringsløsninger og god beskyttelse kan gjøre mye for komfort og sykkelglede.

Velg riktig sykkel; her kan det være tusenlapper å spare. Finn ut hva du trenger, og ikke betal for noe du ikke har bruk for. Det finnes i hovedsak tre typer sykler: Terreng, racer og hybrid. Terrengsykkelen brukes til kjøring i røft terreng, racersykkelen til rask kjøring på asfalt. Hybridsykkelen har terrengsykkelens solide ramme, kombinert med store, smale hjul som ruller lett på asfalt. Vekt har definitivt noe å si når det kommer til pris. Klarere du deg med en sykkel på rundt tolv kilo kan du slippe ganske billig unna, men med en gang du beveger deg ned under ti kilo begynner pengene å rulle. Vet du hvilken sykkel du vil ha, kan du definitivt gjøre noen gode sykkelkupp på Finn.no. Husk at du trenger en god sykkel, men så lenge du ikke har ambisjoner om å delta i Tour de France klarer du deg lenge med en sykkel til 6000 kroner.

Sykkelbukser med polstring ser rart ut – sånn er det bare – men de er effektive. Skal du tilbringe timer og dager på sykkelsetet, er en god sykkelbukse en klok investering. Sykler du på ujevnt underlag, kan et par sykkelhansker gjøre underverker for såre hender.

Husk lappesaker, multiverktøy, pumpe og ekstra slange. Det kommer du til å være takknemlig for den dagen du punkterer. Pakk så lett som mulig. Ta heller med vaskepulver og vask underveis, framfor å ta med ekstra klær. En tynn og lett regnjakke vil gjøre sykkelturen lettere på litt regnfulle dager. Hvis sykkelturen ikke går helt utenfor allfarvei, er det mye som kan kjøpes underveis om du får bruk for det. Så pakk heller for lite enn for mye, ryggen vil takke deg.