Karlstad Stadslopp 2012

Karlstad løp jeg i fjor – og jammen ble det en tur i år også! Planen var den samme som i fjor. Målet var å sette ny PB på 10km. I fjor lå jeg skikkelig bra ann etter 800m, men ikke så bra ann etter 1,5km. Det endte med 2:30 min etter PB men banketten var utrolig bra husker jeg, så det ble ingen bomtur altså!

I år skulle det heldigvis gå bedre!

I år tok Christopher ansvaret for kjøringa og vi fylte opp en “PB BIL” til Karlstad med avreise fra Oslo i “8-draget” som Christopher ville sagt det. Siden vi er på harrytur ble det selvsagt stopp på et kjøpesenter uten for Karlstad for å handle litt harryvarer. Jeg er tross alt fra Lillehammer og Trond fra hedmark. Så ja – vi er jo harry begge to!

Her ble også raceday maten inntatt. I bakgrunnen Rune og Christopher.

Svenskene kan det med å arrangere løp. Å hente startnummer og brikke var null stress! Vi løp faktisk med tidtagersystem fra EMIT men vi slapp disse svære brikkene så de har kanskje noe nytt på gang nå?

Bare det å ha sitt navn på startnummeret er en feature man setter litt pris på! Da får man nemlig litt ekstra heiing langs løypa.

Chippen var en liten papirlapp på 5gram som skulle festes til skoen. Den trenger altså ikke å være like tung som en snusboks lenger – og tiden tok den like bra som de eldre EMIT modellene.

For de som ikke har løpt løpet tidligere så kan jeg fortelle litt om løypa. Karlstad Stadslopp er stedet å reise for å sette pers på 10km! Eller, det var ikke helt det i fjor da – men da var det noe rart som skjedde. Uansett, løypa er veldig lettløpt. Faktisk vil jeg påstå at dette er den enkleste og flateste 10km løypa jeg noengang har løpt. Siden det kun var 14-15 grader og opphold var det gode sjanser for å løpe bra i dag. Sola tittet riktignok frem før start, men det varmet ikke i nærheten på samme måte som i Sandefjord eller Fornebu.

Egentlig var alt optimalt.. Unntatt EN ting! Jeg hadde nemlig pådratt meg en skade fra onsdagens SRM. Jaha? Hvor da? Jo, jeg hadde fått en strekk i “warfacet” mitt. Jeg kødder ikke.

Greia var at når jeg løp SRM på onsdag så løp jeg alt jeg kunne. Det var så vondt at jeg måtte vrenge trynet mitt og lukka øynene i nesten 1,2km. Når man lager dette stygge trynet, flekker tenner og ser ut som en pitbullterrier så strammes musklene fra ansiktet langs nakken og ned til skuldra. La meg illustrere med et bilde som ble tatt under Stockholm Halvmaraton i 2010.

Ser du på pilen så markerer dette den “WARFACE” musklen som strekkes for å holde grisetrynet på plass. Mr 712 prøvde forresten å slå meg i spurten. Da flekka jeg tenner og som du ser så ble han litt forskrekket. Han gjor det eneste riktige – han lot meg passere. SUCKER!

Uansett, dette var jo litt krise da. Jeg kunne ikke lage dette “warfacet” i dag, så jeg måtte prøve meg på alternative teknikker. Heldigvis klarte jeg å løpe i dag uten å få noe problemer med denne skaden for de som lurte.

Som vanlig var det mange nordmenn på plass i Karlstad. Rolf var også til stede for å løpe fort i Karlstad!

Det ble også arrangert et barneløp. Her ser du to brødre som løper Karlstad Minilopp. Vet ikke om lillebror synes det var så stas, men tror han kom i mål samtidig som storebror – så ble sikkert en god tid da ivertfall!

Uansett. Planen var klar. Siden jeg hadde lyktes med å åpne hardt på onsdag kjørte jeg samme plan i dag.

Starten gikk og jeg kunne konstantere etter første kilometer at hvis jeg holdt denne farten ville jeg perse på 3000m med 30sek. Hva jeg passerte 3000m på vet jeg ikke men jeg persa ivertfall på 5km med 25 sekunder eller no. “Ikke bli redd nå Espen, støyten tar vi senere”. Og joda – den kom den altså!

Men skoene gjor jobben sin meter etter meter. På flate gangstier fraktet de en glad nordmann på harrytur. Med navnet på brystet fikk jeg flere “Heia Espen” og “Heia Norge” siden jeg hadde et par norske flagg! Det er alltid lurt med norske flagg på svenske løp. Det er jo så mange på harrytur vet du!

Bildet over er tatt noen km fra mål. Takk til Vegars kone som knipset meg. Bak ser du en løper fra Rustad IL Langrenn eller noe i grønt. De stilte forresten med vanvittig mange mennesker i dag. Sikkert 15+! Kult!

Christopher var også på plass i dag og løp kun 3 sekunder bak pers! Siden han har en maraton PB i beina fra drittværet i stockholm for to uker siden så var jo dette et kanonløp! Hun jenta til høyre gjor alt for å være med på bildet – det hjalp ikke at jeg prøvde å vri kamera opp og vekk. Da stakk hun bare hodet frem. Linselus!

Kilometer 8 og 9 var de to tregeste. De gikk faktisk tiden opp 24 sek i forhold til åpningskilometern – men jeg var ikke redd. Jeg skjønte at ved litt mobilisering på slutten ble det pers! Og det ble det med over 1 minutt!

Rune droppe sko som vanlig og slik ser føttene hans ut etter 10km på asfalt barfot. Han hadde flere som hang seg på han fordi de nektet å bli slått av en kar uten sko! Han fikk også mye heiarop og tilrop fra publikum. 41:40 barfot kan kanskje være norsk barfotrekord? Noen som vet om noe bedre? Utrolig bra jobba ivertfall og målet om sub42 barfot ble nådd!

Vegar (til høyre) var også på plass i år og løp inn på 39 tallet. Sub 40 som var målet ble oppnådd med god margin!

Under løpet traff jeg også Roar for første gang. Da han passerte meg ved 7km skrek han “bra jobba Espen”. Jeg skrek tilbake “Bra jobba Trond”. Så tenkte jeg litt. Det var jo ikke Trond. Trond løper ikke med blå sko eller blå tskjorte. Etter 5sek sa jeg “Oj. Det var ikke Trond nei.” Da snudde Roar seg og krølla nummerlappen mot meg så jeg kunne se det var Roar og ikke Trond. Roar slo meg ivertfall med et par titalls sekunder.

Trond til venstre leverte også ny PB i dag og det betydde at nesten hele bilen persa i Karlstad i dag. I bakgrunnen kan du se Tone som vant hele løpet.

Allright. Her er et bedre bilde av Tone og Jack som også løp i dag! Det ble faktisk dobbel norsk i dag både i kvinne og herreklassen! Uriga vant på 29 tallat.

Frode i midten var også på plass i dag og løp på rett over 40. En god tid for en kar som aldri løper mer enn 500m om dagen. Han driver nemlig å trener seg opp til å bli 400m løper. Jeg har løpt en 400m engang jeg og det er 10x værre enn maraton hvis du starter altfor hardt. Jeg har testa det ut. Ikke kult å løpe inn i en betongvekk etter 300m og lure på om man skal bryte.

Han kommer sikkert med et innlegg fra racet HER etterhvert.

Her har du litt mer av Frode, som også blir kalt for “bermuda” i miljøet. Det er ikke pga den gyllende brunfargen.

Her har du forresten to klovner som sikkert ikke persa i dag.

Og her har du to klovner SOM persa i dag! Jeg og Trond løp på nesten samme tid i dag og det var få sekunder som skilte oss!

Vi var jo litt spente på om kanskje tiden ble lik offisielt – men det ble den ikke. Det ble kun 1 sek avvik på klokkene våre.

Her ser du forresten målområdet i Karlstad. Har du lyst å ta deg en tur for å sette PB så kryss av dette løpet til neste år! Etter en tur på systemet og MaxiMat og vips har du tjent inn startkontigenten (hvis du er like harry som meg da!)

Det ble en fin dag i Karlstad. Det var god stemning i bilen både på vei ned og hjem! PB bilen leverte og nok en fantastisk lørdag med løpeskoa på beina var unnagjort!

(Foto: Runar Gilberg – www.kondis.no )

Jeg har hatt noen kjempefine løpemåneder siden mars. Formen har blitt bare bedre og bedre og det gjør jo at man blir veldig motivert! Nå skal jeg ha en uke fri fra jobben også. Unge Ringom skal nemlig til varmere strøk for å kose seg.

Hvis du vil ha en mail når det kommer nye oppdateringer på forsiden kan du gjøre som 20 andre og legge igjen mailen til høyre i menyen. Disse kan jeg nemlig selge videre til folk som sender ut spam, så god butikk for meg! neida… joda.. neida!