Kort oppsummering 2012

Januar 2012 startet med en del skiturer før vi tok turen til …..

…. Las Palmas for å løpe halvmaraton! Tiden ble 1:28 og var en godkjent åpning av sesongen!

Et par uker tidligere hadde nemlig jeg og en del andre løpt testløp på bislett! Det ble over 41min på 10km og det var jeg ikke så veldig fornøyd med. Men alt ble bedre skal du se!

Februar ble brukt til å øke mengden litt. Unge Ringom trosset kulda og løp til jobb….

… men februar bød også på gode solskinnsdager som var perfekt for sosiale langturer!
februar_sterainlys_spinn
Det var også i februar jeg fikk så jævelig mye pepper her inne fordi jeg hadde tent stearinlys når jeg var på spinningsykkelen hjemme. Greit nok – jeg ser poenget!

Det gode været og felleslangturene fortsatte i Mars… Her fra den klassiske Hakadal-Nydalen ruta. 30km på deilig asfalt. Med så mye langturer i beina ……

…. kunne det nesten ikke bli noe annet enn pers i Haag! 1:23:27 ble den nye PBen og den tiden trodde jeg skulle stå til neste år!

Her er forresten bilde fra banketten. Stedet ble tomt for Leffe Blonde men vi skal maile de slik at de kan fylle opp til vi kommer i år! Haag er forøvrig vanvittig lettløpt!

I April var det USA reise til New York og Boston som stod på agendaen. Siden det var over 30 grader i skyggen på raceday måtte jeg skrinlegge planene om PB ….

… men jeg var blid og fornøyd uansett! Det ble også løpings i Central Park og jeg benyttet selvsagt sjansen til å ….

…. smake på masse digg øl på diverse utesteder på Manhatten!

Fordelen med å ikke perse i Boston var at jeg slapp så lang restitusjonstid. Det ble ny pers på 5km på både meg og Frode i Sandefjord i Mai. 18:32 på 5km tror jeg det ble.

Godværet var også på plass og de sosiale langturene fortsatte. Her løper vi Stryken-Sognsvann på grus.

Mange langturer gav resultat igjen i Gøteborg. Veldig fornøyd med antall grader på tunga og hvor langt ut den er. Gradene og antall cm ut av munnen avgjør nemlig hvor mye jeg “gutser” i spurten mot mål. Det var ganske bra gutsing her og mitt beste gøteborgsvarv tid ever. Dette løpes igjen i år!

Så var det juni da. Den verste distansen man KAN løpe er hverken maraton eller 10km. Det er SRM en runde. Det er 3258meter med smerte hvis man skal perse. Jeg løp uten klokke og la meg bak “haren” som skulle garantere pers. Haren sa hun skulle løpe jevnt på 3:30 hele veien men de to første gikk rett under 3:20. Jeg ante fred og ingen fare før jeg løp inn i en vegg og sprakk totalt rett etter 2km. Jeg hadde så mye syre i kroppen at jeg klarte ikke bevege armene. Jeg strammet trynet så kraftig at jeg fikk en strekkskade i de musklene som går langs halsen. NO KIDDING! Det ble pers ivertfall tiltross for sprekk og strekk! Gruer meg til neste forsøk på det!

Hoppe-på-tur til Menorca for tusenlappen var også en suksess i Juni! Hele øya hadde 185km med trails som var løpbare.

Pers ble det også i karlstad da jeg løp på 37 tallet for første gang. Det tror jeg det ble på Rune og Frode også!

I juli var det Rallarvegsløpet som var høydepunktet! En fantastisk fin tur som startet nede i Flåm og endte på Finse iløpet av 54km. Kanskje den beste løpeturen jeg hadde i 2012.

Dagen etter løp vi 27km så det ble totalt 81km på to dager. Det er ikke så skremmende som det høres ut som, det er mye mer skånsomt enn en asfalt maraton. Løpet anbefales og jeg stiller igjen i år!

I august var jeg på bessegen og prøvde å jogge ruta. Siden vi var på første båten over fikk jeg hele besseggen for meg selv i finværet. Det var først da jeg var over eggen jeg startet å møte andre mennesker – de hadde valgt å gå motsatt veg.

Samme om det ikke var så intimt på eggen, var det ganske intimt i sovesalen 😛

Backyard Ultra er også en av de gode minnene jeg har fra august. Konseptet var å løpe 6,5km med start hver time. Været var fantastisk og pausen ble akkurat lang nok til at man rakk å hydrere med både farris, pils og pale ale mellom slagene. Totalt ble det 50km denne dagen. Jeg krysser fingra for knallvær til neste år også!

Sånn løpsmessig ble det beste levert i September. Først 3 min pers på Halvmaraton i Drammen. 1:20:18. Dette gav meg enorm selvtillit foran Berlin Maraton.

Tre uker etterpå åpna jeg på 1:22:59 og kom inn på 2:49:21 i Berlin. Perfekte løpsforhold og 42km uten en eneste negativ tanke. Det er sjelden kost under et maraton!

Kvelden ble feiret sammen med Christopher, Trond og en haug med finsker! (+ par andre nordmenn som ikke er på bildet)

I oktober var jeg også på ski for første gang i år! Stedet var Lygna!

Jeg gikk også på en grei sprekk under Lørenskog Halvmaraton…

… men siden jeg løp bare et minutt unna pers i Amsterdam på samme distanse fortjente jeg noen gode øl på banketten etterpå! Fortjente en hårklipp også ser jeg….

November fortsatte med sosiale langturer. Her langs frognerkilen ….

…. og her i Østmarka på sti klokken 0900 en lørdags morgen.

I november kom også de første dagene med “skiforhold” i Oslo. Jeg var en av de ivrige.

I mndskifte november/desember pådro jeg meg en overbelastning som førte til lite løping i desember. Men jeg rakk å løpe 10km tempo på bisett på 36:50! Lite motiverende å bli skadet når man er i sitt livs form, men kroppen mente vel at nok var nok.

Men det ble mye ski! Jeg hadde noen helt magiske turer alene i skogen med gode spor og hodelykt.

Samtidig som jeg var turist nok til å gå den klassiske sognsvann-ullevålseter..

Men de beste forholda fant jeg faktisk i Sande i Vestfold en desemberdag!

Nå er skiene lagt på hylla etter 5 uker med lite løpstrening. Jeg prøver å trappe opp igjen så får vi se hvordan det går.

Er du fornøyd med 2012? Og hva er planene for 2013?

2012 har vært et fantastisk løpsår med mye gode opplevelser og gode tider! Jeg kan ikke forvente samme fremgangen i 2013.

Uansett tror jeg det blir et fint løpsår i år! GODT NYTTÅR!