Nytt fokus i uke 49

Woho! Se de forholda da! Sjekk sola! Sjekk trikkeskinnene. Beste av alt – bare 50min fra Oslo! Bildet er tatt fra Sande i Vestfold på lørdag. Det er deilig å virkelig få drømmeforhold en helg – når resten av uka ikke helt har gått på skinner.

Jeg har slitet litt med noen nye “vondter” i det siste og uken startet ganske normalt etter to dagers løpefri forrige uke.

Dessverre kom smertene tilbake i nedre mage/lysk regionen på mandag.

Da jeg løp til jobb på tirsdag så bestemte jeg meg for at dette her gidder jeg ikke. Jeg pleier å trene meg igjennom mye “vondter” men akkurat de greiene her irriterte meg såpass mye at jeg la inn tre dager fri!

Tre dagers treningsfri!

Da satt jeg omtrent slik i tre dager og titta på tv – surfa på nettet. Jeg bytta litt på da. Hånda litt på andre siden også. Da var vondtene borte så da ble det en 10km tempo på bislett på fredagen.

Vi ble en fin gjeng. I løpet av økten kom smertene tilbake men ble alikevel en super tempoøkt med negativ splitt !

Da var det bare å endre fokus. For første gang på flere år tar jeg mer enn tre dagers løpefri. Helt sikkert på tide. Har en vond høyre akilles og noe smerter i fotbladet også som er enig.

Nå gjør jo denne skigåinga mye rart med musklaturen også da. Det kan jo faktisk hende det er den som har skyld i problemene mine. Men det vet jeg ikke helt.

Men de blir ivertfall ikke værre av ski – kun av løping.

Derfor kjører jeg litt ski denne uka her. Jeg har tross alt ei kasse øl jeg skal vinne fra Bengt (200km i desember). Jeg har samla 100km allerede så dette går jo lett som en plett!

På søndag testa jeg Svartbekken. Det var ganske bra med snø, men “nysnø-spor” som ikke var kjørt. Tror jeg tester svartbekken igjen på mandag eller tirsdag. Hvis de har fått satt spor da.

Planen er nå og ha løpe fri i SYV DAGER! Neste økt blir kanskje på fredag igjen. Om det vil skje – jeg aner ikke!

Det er bare krysse fingra for at man kan få holdt seg i aktivitet med noe man synes er moro uten smerter.

Det frister nemlig lite å sitte slik de neste syv dagene og forspise seg på sjokolade.

Oj, for et magisk øyeblikk! Kanskje det bare er jeg som synes det – fordi det var jeg som var der og opplevde det.

På torsdagen var de mest ivrige i oslo regionen i Sørkedalen på jakt etter skispor. Heldigvis tok jeg med grusskia mine. Man trengte ikke så mye smøring fordi det var bra feste med småstein =)

Neida, det var ikke så ille. Til tider var det ganske bra. Alene i skogen med hodelykt er magisk. Jeg har ikke gått noe særlig slike type turer før – men det blir flere!

På Fredag 1615 løp 8-9stk 10km tempo på bislett. Dette gjor vi forrige fredag også. Ryktene sier at det blir denne fredagen også. Det er bare å slenge seg med!

Lørdag var jeg på sjusjøen. Det var umulig å smøre feil med -13…. visstnok…..

Skjønner ikke at det er mulig jeg. Men jeg la ikke merke til at jeg hadde smørt med denne blandingen av lilla og blått før jeg kjente skia lugga. Jeg er håpløs!

Søndag var forholda helt konge! Sol, flotte spor og ……. ja.. Det var kanskje litt kaldt da. Minus 17. Men det gikk greit det. Synes ikke minus 17 var så himla kaldt igrunn. Det føles mye kaldere å løpe i minus 17 mener jeg å erindre.

En ting jeg digger med Lillehammer er minibanken som er på Nordre Ål. Den tror jeg har vært der i 15år. Det er rett og slett en “drive-by”. Er jo lurt å sveive ned ruta for å ta ut penger. Spesielt i en by hvor minus 20 ikke er så himla kaldt!

Det er spådd 15 minus i morgen. Jeg har ambisjoner om å løpe til jobb sekunder etter jeg har pakket meg ut av dyna.

Siden det er glatt har jeg henta frem de selvpigga skoa (www.skodubb.se) . Jeg har også fått noen Johaug hansker til test – og ett av parene tror jeg er konge til løping.

Nå har jeg altså lagt ut bilder av hansker og sko. Jeg har informert om at jeg vet at det blir grisekaldt i morgen. Dette er min måte å faktisk klare å løpe i morgen tidlig. Nå har jeg allerede skrytet av bragden på internett så nå må jeg levere!

Ellers ble november en høydare treningsmessig. Faktisk nest beste mengdemåned i år. Jeg har fått kjenne noen nye vondter jeg ikke har kjent før også. Det er alltid hyggelig med nye bekjentsskaper og erfaringer på den fronten.

Nå er det desember. Mye julebord og anna dill-dall – men tror det kan bli bra alikevel jeg. Altså treningsmessig. Julebord er blir jo alltid bra. Hvis man trekker vekk dagen-derpå.

Har ikke noe mål når det gjelder løping i desember, men jeg må klare 200km på ski. Har nemlig et veddemål på det. Ble nesten 50km i helga så er godt i gang!

Noen andre som har vært på ski i osloområdet forrige uke? Gi rapport please!

Hvem er disse? Hvorfor snakker mannen med United Bakeries uniform i mobiltelefonen? Hvem snakker han med?

Hadde du vært på parkeringsplassen kl 0815 sharp lørdag mornings hadde du fått svaret på alt det her. Det finnes nemlig en gruppe som heter “For oss som trener i østmarka” eller noe i den duren på facebook. Her avtaler triatleter, syklister, løpere og skigåere felles treningsøkter i østmarka. SkiAktiv har også skrevet om dette.

Nå bor jeg riktignok så langt fra Østmarka at jeg må ha GPS for å finne frem – men jeg stilte opp på p-plassen på ulsrud for å sanke gratis kilometer med ti andre ukjente på sti. Det er faktisk andre turen jeg har vært med på i Østmarka.

Det har vært litt av greia denne uken. Det har blitt mye sosiale økter. Det har jo nesten ikke vært lys på et par dager heller. Nitrist! Men når man kan oppsøke nye arenaer, nye ruter med nye mennesker så blir alt så bra som det kan bli!

Her er Synne og Petter i aksjon. Det ble en fin tur på 2t30m. Jeg som løper nesten bare asfalt blir jo utslitt av slike stiturer da jeg bruker så mye annen musklatur. Men det er moro! Neste ukes mål må være å få til en ny stitur. Den blir nok med hodelykt!

På søndagen arrangerte Komfortsona IL langtur på asfalt. (Chr, Bengt og meg)

13 stk var ikke noe direkte dårlig oppmøte når man tenker på at det både var cupfinale (i fotball?) og offseason for de fleste maratonløpere. Mest imponerende var kanskje at Øystein R stilte opp. Han bor jo i Hønefoss men hadde vært på konsert og “ut-på-byen” dagen før så han kunne like godt dra med seg en 3mils tur før han dro hjem.

Sharon og Øystein passerer dette nye flotte/stygge bygget et sted langs ruten. Husker selvsagt ikke hvor det var siden jeg har null orienteringssans.

På fredag ble det sesongens første innendørs økt på Bislett. Øyvind hadde dratt i gang en felles tempoøkt og vi var fem stk som stilte til start. 19 runder og frem til sandgropa – altså 10km. Det gikk over all forventning. Løp siste 5km nesten ett minutt raskere enn første.

Det er fint inne – men fint ute også. Man slapp ivertfall solfaktor i dag. Så lenge det er plussgrader må man være fornøyd.

Torsdagen ble det fellestrening hvor vi løp 19min motbakke+samme strekka ned igjen. Men bildene her er fremdeles fra dagens langtur.

Tirsdagen løp jeg med en kar fra jobben. Uke 47 har altså vært en sosial uke.

Over ser du Janicke, Sharon og Chr i dagens trase. Det var Chr som sto for løypa i dag. Bra jobba!

Selv synes jeg det gikk tungt fra 20-30km. Rett og slett litt vondt i beina. Så kjente jeg sekken knagde. Da baller det fort på seg når blodsukkeret er lavt.

Det var nok flere som higet etter sukker slik som meg ….

…. stoppen på Baker Hansen var nemlig veldig populær!

Når målet på 30km var nådd så satt jeg meg på nærmeste buss med Bengt. Det ble faktisk 34km. Jeg var null motivert for å løpe helt til “mål” i dag. Det er det som er fint på langturer. Bare å kaste seg på nærmeste buss når man blir lei.

Smilet kom også tilbake da jeg fikk skiftet til tørt og justert blodsukkeret med en vaniljegel.

Uke 47 ble den beste mengdeuka siden første uka i august.

Det diggeste med langtur er maten etterpå.

Om 15 minutter spiser jeg nemlig pinnekjøtt og drikker rødvin.

Målet neste uke er å holde det gående til fredag. Da blir det to dager på ski. Etter å ha sett alle de fine bildene fra Sjusjøen i helga kan jeg ikke si noe annet enn AT JEG GLEDER MEG! SKIKKELIG!
Takk for bra tur!

Vi har vel egentlig blitt enig om å prøve å få til disse fellesturene igjennom hele vintern. Så følg med på blogg eller facebook hvis du har lyst på gratiskilometer.