Vinterkarusellen 5km Sørum

Planen var vel strengt tatt å gå på ski på lørdagen – men plussgrader og mye nedbør satt en stopper for det. Ikke noe vits å surmule av den grunn, da finner man heller andre ting man kan gjøre.

Det andre løpet i Vinterkarusellen var en kontrollmålt 5km på Sørum. “Bingen-runden”. Siden jeg hadde meldt meg på vinterkarusellen i forbindelse med Lørenskog Halvmaraton – så hvorfor ikke?

Det var ganske mye motvind de første kilometerne, men det satt ingen stopper for at Nina satt ny norsk aldersrekord på 5km i 50års klassen. 18:55 ble vel sluttiden – her gratulert av Runar. Kamera du ser til høyre er Frode´s.

Jørgen kun to sekunder bak. 18:57. Bra løpt!

Ann Kristin og to herrer fotografert kun 50 meter fra mål.

Siri V passerer siste sving før mål!

Kamera jeg vanligvis har tatt bilder med datt ut av sekken for et par uker siden. Det er derfor bildene er så dårlige – da jeg måtte gå tilbake til mitt gamle kamera. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe nytt – men S100 har jo falt veldig mye i pris så ikke umulig jeg kjøper det igjen. Det er et utrolig godt kamera! Prisen har falt en del siden S110 er sluppet. Men den nye modellen har bare fått meningsløs touch, så ingen grunn til å spytte i en tusenlapp for å få det.

Heming var også på plass! Han hadde LIVE hangout via mobiltelefon fra løpet.

Før start hadde jeg gått hardt ut og sagt jeg skulle gruse Frode. Derfor valgte jeg en signalgul tskjorte slik at han lettere kunne ha kontroll på meg. Men det skjedde ikke. Han tok meg vel med 30 sekunder eller noe.

Første kilometer gikk for meg på 3:50, neste på 4:04 – den tredje på 4:14. Her måtte jeg stoppe for å knyte skolissene så her tapte jeg nok litt. Den fjerde tror jeg gikk på 3:56 og den siste på 3:38. Totaltiden ble 19:47.

Utrolig morsomt å løpe raskere på slutten – det gir en god følelse. Tiden var ingen bestenotering, men det kan nok oppvarmingen min ta skylden for.

Jeg kombinerte med langtur og lot bilen stå hjemme. Derfor løp jeg til start på Sørum skole og kunne loggføre litt over 38km med både race og nedjogg. Slik type trening har jeg god tro på (lange pass med raskere på slutten) – men det er økter jeg sjeldent gidder å utføre. Når man har et løp man kan være med i så er det mye mer motiverende å løpe raskt på slutten.

Sjekk forresten forholda på Ringkollen jeg fikk oppleve på fredag! Ikke bare var det gode forhold, jeg fikk også gleden av å oppleve den beste skituren jeg noen gang har hatt! Sterke ord – men jeg har gått lite på ski. Denne gangen hadde jeg preppa skia og du verden for en forskjell!

Da det ble mørkt dro jeg frem den nye hodelykta! Bildet er tatt med 60sekunders lukkertid.

Bare 36 timer senere så det slik ut på Ringkollen. Alt regnet vekk. Bildet er hentet fra langrenn.com

Jeg fortviler ikke – til helga skal jeg finne snø igjen! På søndag skal jeg løpe Jessheim Halvmaraton med negativ splitt.

Hvem stiller på Jessheim? Og har du fått testa skiene enda?